Dirigent

 

Dirigent Nicolas Vierstraete startte zijn eerste muzikale stappen in de harmonie van Boezinge.

In deze periode startte hij ook met zijn muziekstudies aan de stedelijke academie van Ieper waar hij slagwerk volgde in de klas van Bertin Verstraete. Naast slagwerk studeerde Nicolas er ook trombone in de klas van Luc Soen te Ieper en later bastrombone in de academie Peter Benoit te Harelbeke in de klas van Geert Verschaeve.

Nicolas zette zijn middelbare studies verder aan de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven waar hij slagwerk volgde in de klas van Alois Verbeeck.

Na de kunsthumaniora volgde Nicolas de opleiding master in de muziek optie slagwerk aan het Lemmensinstituut te Leuven waar hij les kreeg van Leo Ouderits, Carlo Willems, Ludo Claesen en Ludwig Albert. Hij behaalde er eerste prijzen in het slagwerk en notenleer. Daarnaast behaalde hij ook een getuigschrift voor hafabra-directie aan de academie van Gentbrugge.

Nicolas was 15 jaar de dirigent van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Oostrozebeke en is momenteel leerkracht slagwerk aan de academies van Poperinge en Harelbeke.

 

error: Content is protected !!